Faaborg

Faaborg by

Faaborg er en meget smuk by

omkranset af Svanninge Bakker og Faaborg Fjord. Jeg besøgte byen en dejlig sommerdag og synes, den har mange hyggelige seværdigheder samt små torve med udeservering.

Fåborg har bevaret det gamle idylliske købstadsmiljø med brostens belagte gader og stræder samt smukke gamle byhuse.

Gamle huse i Faaborg

Faktisk er mere end 2600 huse bygget før år 1900. Byen er meget velholdt, og det vrimler med stokroser op ad de gamle huse.

Faaborg Museum

Faaborg Museum

med mange gange, søjler, mosaikker og farver, som tilsammen skaber et meget smukt museum.

De fynske malere Peter Hansen, Johannes Larsen, Alhed Larsen, Fritz Syberg, Anna Syberg og mange flere var med til at skabe samlingen og hænger uløseligt sammen med Faaborg Museum, lige som Kai Nielsens skulpturer der fandt vej hertil.

Hans portrætstatue af Mads Rasmussen er tegnet særligt til museet, og sammen med fynboernes værker er hans skulpturer en del af den faste udstilling.

faaborg klokketårn

Man kan komme op i det gule klokketårn og se ud over Faaborg. Det er resterne af Skt. Nikolaj Kirke, som var byens første kirke fra ca. 1250. Da man rev kirken ned, lod man tårnet stå.

Man kan bruge det som pejlemærke, når man bevæger sig rundt i byen, for man kan hele tiden se det.

Den Gamle Gaard

Faaborg Købstadsmuseum “Den gamle gård”

Der er sket meget siden museet blev etableret i 1932, og Den gamle gård har gennem årene spillet en stor rolle i formidlingen af Faaborgs Kulturhistorie.
Udstillingen fører gæsten igennem museets og byen Faaborgs lange historie helt op til i dag.

Have pavillon i faaborg
Den gamle gaard har også en have med den smukke ottekantede pavillon.

I haven er der mange familieaktiviteter f.eks spil og stylter samt en lille cafe, hvor man kan sidde og nyde noget køligt med en smuk udsigt over lystbådehavnen.

Ymerbrønden

Skulpturen “Ymerbrønden” fra 1913

der står på torvet er lavet billedhuggeren Kai Nielsen. I sin tid var skulpturen meget omdiskuteret da kunstneren ikke ligefrem har skjult, at jætten Ymer var af hankøn og en kæmpe.

træ skulptur

En flot bænk nede i havnen lavet af et gammelt træ.

Vesterport i Faaborg

Vesterport

Er den sidste rest af den middelalderlige befæstning. Den gamle byport er fra 1400-tallet og en del af jordvoldene og voldgrave omkring byen. Alle de varer, der ikke var forarbejdet i Faaborg, skulle man betale told af frem til 1857, så der var byporten et toldsted.

Den gamle arrest

Den gamle arrest

nåede vi desværre ikke ind og se. I arresten her kan man ellers komme helt tæt på både historie og nutid i et dansk arresthus. Alene det at være bag tremmer er nok en særlig oplevelse.

Havnebadet

Faaborg Havnebad

ligger tæt på byens havnepark, lystbådehavnen og handelsliv. Herfra kan man springe i fjorden.

Den to meter brede badebro er åben 365 dage om året hele døgnet.

faaborg mini by

Faaborg Miniby

har ca. 150 huse, der repræsenterer Faaborg, som byen så ud i 1890’erne historisk og i størrelse 1:10. Husene er bygget efter originale arkitekttegninger.

De Japanske Haver

De Japanske Haver

Ligger lidt uden for Faaborg i Nørre Broby. De er fantastisk flotte og meget spændende. Det er en have-arkitektonisk perle med 6 forskellige stilarter inden for den japanske havekultur.

I haven er der 4000 træer og buske, og der er 12.300 bunddække planter. Der er også fem åløb gennem haven, og gennem dem løber 150 kubikmeter vand – i timen.

restaurant Ved Brønden

Vi spiste på torvet på den Thailandske restaurant “Dang ved Brønden”, det var spændende og velsmagende mad.

Hotel Faaborg

Vi boede på Hotel Faaborg, der ligger godt lige på torvet, så det var et godt valg for hotellet, som er nyrenoveret, er meget hyggeligt og smagfuldt indrettet med en skøn atmosfære samt en meget personlig betjening af den søde indehaver. Så det kan anbefales.

 

 

Skriv en kommentar