Området omkring Christiansborg.

I området omkring Christiansborg kan du se:

Christiansborg i København
Christiansborg i København

Christiansborg – Christiansborg Slotskirke – Børsen – Holmens Kirke – Thorvaldsens Museum – Det Kgl. Bibliotek

Christiansborg Slot
Christiansborg Slot

Turen starter på pladsen udenfor Christiansborg Slot ved Rytterstatuen af Frederik 7.  den blev skabt af H.V.Bissen.

Rytterstatuen af Frederik 7
Rytterstatuen af Frederik 7

Christiansborg Slot er det tredje slot på stedet de to foregående brænde. Christiansborg Slot huser folketinget, Dronningens repræsentationslokaler, de kongelige stalde og Teatermuseet. Det er også her i Riddersalen man kan se Dronningens gobeliner. Man kan også komme ned under Christiansborg og se ruinerne af den allerførste borg på stedet, Absalons Borg.

Ridebaneanlægget ved Christiansborg
Ridebaneanlægget ved Christiansborg

Bag Christiansborg ligger Ridebaneanlægget her kan du dagligt se de kongelige heste blive trænet og der er også indrettet et museum. Stedet omfatter også Teatermuseet i Christian 7.s hofteater.

 

Tøjhusmuseet

I Christian 4.s 400 år gamle tøjhus finder man i dag Tøjhusmuseet. Det siges at være det bedst udstyrede våbenmuseum i verden. Man kan se alle den slags våben som den danske hær har haft gennem tiderne hundrede af sabler, kanoner og geværer. Et rigtig spændende sted måske mest for drenge og mænd.

www.thm.dk

Christiansborg Slotskirke i København
Christiansborg Slotskirke i København

 

Christiansborg Slotskirke fungere som kongehusets kirke. Den blev indviet igen i 1826 efter genopbygning  som C.F.Hansen stod for den blev bygget i nyklassicistiks stil med et central kirkerum overdækket med en kuppel konstruktion giver en meget smuk kirke. Indvielsen faldt sammen med fejringen af 1000 året for kristendommens indførelse i Danmark. Pinsenat 1992 brande kirken igen og 14. januar 1997 blev den så igen indviet det var i forbindelse med Dronning Margrethes 25 års regeringsjubilæum. Når man kommer ud af kirken kan man se Thorvaldsens Museeum.

Thorvaldsens Museeum
Thorvaldsens Museeum

Thorvaldsens Museeum er Danmarks ældste fra 1848 og er en fantastisk ramme omkring Thorvaldsens værker og samlinger. Det er et meget spændende museeum det ser man allerede når man kommer til den farverige bygning med den spændende arkitektur.  De udvendige murene er smykket med en frise der skildre Thorvaldsens hjemkomst til København. Det at bygning blev bygget til museum ser man i de mange små rum hvor selv gulve og lofter er en stor oplevelse i sig selv. I museet findes hans tegninger og skitser til skulpturer og relieffer, hans omfattende samlinger af malerier fra hans egen samtid og af kunstværker og genstande fra den græske, romerske og ægyptiske oldtid.

Bronzeskulptur af Victoria med firspand
Bronzeskulptur af Victoria med firspand

På taget kan man se H.V. Bissens bronzeskulptur af Victoria med firspand.

Åbningstider: Tirs. – Søn. kl. 10-17  – Entre 40 kr. – Børn og unge under 18 år er gratis.

 

Holmens Kirke i København
Holmens Kirke i København

Holmens kirke blev i 1619 ombygget af Christian 4. det var hans far Frederik 2 gamle ankersmedje der blev til kirke for flådens mandskab, lavere embedsmænd og hoffunktionærer. Kirken blev udviet i 1639-41 og kom i store træk til at se ud som vi ser den i dag hvor Holmens Kirke fungeret både som almindelig sognekirke og som kirke for Søværnet. Som kirke i hjertet af København danner Holmens Kirke ramme om såvel gudstjenester som kirkelige handlinger og andre aktiviteter, koncerter, begivenheder i Kongehuset og markeringen af forskellige nationale mærkedage. Den fornemme portal over hovedindgangen kom fra Roskilde Domkirke i 1635 og kom først til Holmens Kirke i 1871.

Holmens Kirke i København
Holmens Kirke i København

I 1705 stod den lange ligkapelbygning færdig og blev brugt til såkaldte åbne begravelser. Under den findes en krypt med en del kister. Holmens Kirke indre er i høj grad præget af bruskbarokken og er meget smuk med den store egetræsaltertavle og prædikestolen som også er i egetræ.

 

På vejen til den sidste seværdighed på denne tur kommer man forbi Dansk Jødisk Museum her kan man se historien og kulturen om danske jøder. Helt fra de første indvandringer i 1600-tallet til i dag.

Rigsdagsgården 11C – www.jewmus.dk

 

Den Sorte Diamant i København
Den Sorte Diamant i København

Den Sorte Diamant blev i 1999 den nyeste tilbygning til Det kongelige Bibliotek og i dag hænger de sammen på grund af Kirkebybroen. Den sorte  facade der har givet biblioteket navnet består af 2.500 kvadratmeter sort granit. Der foregår altid noget i Diamanten og der er en leben af mennesker. Diamanten er i alt på 20.733m2 og de består bl.a. af Dronningesalen og udstillingslokaler og der afholdes årligt mere end 90 koncerter, udstillinger, foredrag m.m. Her er en national Fotomuseum og dansk bladtegninger udstiller på bladtegnergangen og selv følgelig er der også bibliotek.

Loftudsmykning på Kirkebybroen er malete af Per Kirkeby
Loftudsmykning på Kirkebybroen er malete af Per Kirkeby

Den meget flotte loftudsmykning på Kirkebybroen er malete af Per Kirkeby. De 144 MDF-plader består af olie på træ. De blev malet på gymnastiksalens gulv på Avedøre Kasserne, nu Zentropa Film og derefter monteret på loftet over Kirkebybroen.

Det er også vær at se scenetæppet i dronningesalen som er udført af de to tekstilkunstnere Mathilde Aggerbo og Julie Henriksen. Motivet er en bearbejdning af H.C.Andersens håndskrift fra indledningen til eventyret Prinsessen på ærten “Der var engang en prins” det er påtrykt med grå og hvid pigmentfarve på sort uldklæde.

Den Sorte Diamant har åben fra 8 til 21 Der er lukket søndag og Biblioteket fra 10 til 16 man. -fre.

 

Christiansborg
Området omkring Christiansborg
Området omkring Amalienborg
Området omkring
Amalienborg
rosenborg slot
Området omkring Rosenborg Slot
Strøget i København
Området omkring “Strøget”
Rundetårn i København
Området omkring Rundetårn
Rådhuset i København
Området omkring Rådhuset
Området omkring "Den lille havfrue"
Området omkring “Den lille havfrue”
   

 

Skriv en kommentar