Ude på Grenen mødes de to have Skagerrak og Kattegat. Det er en fascinerende oplevelse at stå på den yderste spids af Danmark med et ben i Skagerak og et i Kattegat og se de to haves bølger strømme ind mod hinanden. I turisttiden skal man næsten stå i kø for at tage billeder, og det tager rigtig meget af den storslåede oplevelse. Men husk også at lige her er det livsfarligt at bade på grund af den meget stærke strøm og også strengt forbudt.
Man kan også på vej ud til Grenen være heldig at møde sæler, der ligger og nyder solen, for her er en hel bestand af dem.
På vej tilbage fra Grenen til p-pladserne kommer man forbi Drachmanns Grav, her er hans urne nedsat. Den store dystre portal foran gravkammeret er i kobber og tegnet af P.S. Krøyer.
Oppe fra bakken ved Vippefyret er der en storslået udsigt. Til Sankt Hans tændes der ild i kurven på Vippefyret. Fyret blev opstillet 1958 som en rekonstruktion af det oprindelige fyr, som var opført på samme sted i 1627.
Skagen fyr også kaldet Det grå fyr står i den barske vind. Hvis man går op ad vindeltrappens 210 trin, får man et fantastisk udsyn, for fyret er Danmarks næsthøjeste med sine 46 meter ( Fyret på Dueodde på Bornholm er en meter højere). Fyret er fra 1858, og da kostede det 200.000 rigsdalere at bygge.
Som i alle andre byer der har en havn, så er havnen i Skagen også med til at tiltrække mange mennesker. De røde fiskepakhuse er for mange synonym med Skagen havn, her er et stort udvalg af restauranter, og her mødes hele byen på en sommeraften
Ved lystbådehavnen er der efterhånden også mange gode butikker, der har længere åbningstid end oppe i byen.
Skulpturen “Redningsmanden” som står nede i havnen er ikke til at overse. Man siger om den, at ham der var model i virkelighed var en Hanstholm fisker, og det skabte selvfølgelig opstandelse. Det er Anne Marie Carl Nielsen, der har lavet den flotte skulptur. Skagen havn er stadig en af Danmarks største fiskerihavne med årlige landinger til en værdi af over 750 mio.