Rundt i Skagen by

 

SONY DSC

Men Skagen er jo meget mere end strand og vand, den er faktisk to byer Gammel Skagen (Højen) og så selve Skagen, hvor museerne og butikkerne ligger. Det ser meget smukt ud, at næsten alle huse er malet gule og har røde tegltag med en hvid kantstribe. Skagen er Danmarks nordligste by med ca. 8.198 indbyggere.

skagen23

Skagen har skam også en lille gågade, og hvis man følger den med små korte afstikkere, kommer man næsten byen rundt, samt til mange af Skagens seværdigheder og også til en del af butikkerne. I dette område ligger også en del ishuse, cafeer og restauranter, så der er rig mulighed for at få stillet sulten og sidde og nyde livet i byen, som er besøgt af ca. 2 millioner gæster om året.

 

SONY DSC

Skagens Kirke er oprindeligt opført i 1841 efter tegninger af C.F. Hansen, men blev for lille og blev i 1910 udvidet efter tegning af arkitekterne Bindesbøll og Plesner, hvorved bl.a. tårnet og det markante barokinspirerede spir kom til. C F Hansens interiør forblev uændret mht. pulpituret, men derudover fik Thorvald Bindesbøll helt frie hænder.

SONY DSC

Torvepladsen er en af Skagens pladser, hvor man kan sidde og nyde en is eller lidt at spise og drikke. Midt på pladsen står skulpturen “Vandkunst” af Poul Winther.

skagen22

Man kan holde et hvil og måske få lidt at spise eller drikke, mens man nyder livet i byen, og børnene kan more sig på den store legeplads.

skagen21

Den store flotte legeplads er forholdsvis ny, og til højre for den er der en stor skateboard bane.

SONY DSC

Det gamle elektricitetsværk er i dag blevet til Skagens Bryghus. Udover selve bryggeriet har de også en frokostrestaurant og biergarten. Lørdag eftermiddag mellem kl. 15-18 er der live musik De har altid mindst 6 forskellige håndbryggede øl på hanen. Man kan også købe 2 liter øl med hjem på flaske.

skagen26

Det er sjovt at besøge Bolcheriet, også selvom man ikke har børn med. Flot som de kan jonglere med kæmpebolcher på ca. 40 kg. før de strækkes ud og bliver til små bolcher, der koges op over åben ild foran publikum. I butikken kan man købe bolcher til mange anledninger f.eks. bryllupper, konfirmationer, jul og runde fødselsdage. Bolcheriet har Danmarks rekord med 21 bogstaver inde i et lille bolche.

skagen15

Brøndums hotel blev grundlagt af familien Brøndum i 1840. Anne Anchers mor var krokone på Brøndums hotel. Der er mange portrætter af hende på Skagens Museum.

skagen25

Skagens Museum er en stor oplevelse, ikke kun selve museet ( læs om muset under kunst i Skagen),

skagen32

men også den smukke have med mange spændende skulpturer. Der er også en cafe, hvor man kan sidde og nyde haven. Eller bare slå sig ned på græsset og måske tage et spil.

SONY DSC

I området ved Skagen museet og Bamse museet står en mindestøtte for de omkomne ved Daphnes forlis i 1882, det er også i dette kryds, man finder den meget populære slagter Munch. Skagen by stopper ikke her, men butikker og det meste liv gør. Fortsætter man ad de små veje og stier ned mellem de charmerende gule huse med de røde tage og hvide blonder, kommer man ned til vandet.

SONY DSC

 

Skriv en kommentar