Svendborg

Svendborg by

Svendborg og seværdigheder i Svendborg

Det er en rigtig hyggelig by, der har bevaret sin gamle bykerne med smalle krogede gader, små torve og gårdmiljøer. Byen bærer præg af, at dens historie går tilbage til den tidlige middelalder. Udover Svendborgs seværdigheder er der også rige muligheder for at shoppe og komme på en hyggelig restaurant eller cafe.

Midt på det store torv står havfruebrønden (havfruespringvandet).

Navnet er egentlig “Havfruer der laver Malstrøm”. Skulpturen blev oprindeligt opstillet i 1929 og omgivet af et muret bassin. Et antal havfruer i bronze omgivet af nogle fisk udgør springvandet.

Anne Hvides Gård

er en bindingsværksbygning i to etager, hvor Svendborg museum har til huse. Gården blev opført i 1560 af den adelige enke Anne Hvide. Fra 1837 til 1867 fungerede huset som gæstgiveri.

Sct. Nicolai Kirke

er den ene af de to store middelalderkirker i Svendborgs centrum, og den er byens ældste sognekirke, der formentlig er bygget omkring år 1180. Kirken er indviet til den græske biskop Sct. Nicolaus, som udover at være børnenes beskytter er de søfarendes og købmændenes skytshelgen.

 

Møllergade

er ikke bare Svendborgs længste handelsgade. Her kan man finde lidt af hvert bl.a. et af byens bedste spillesteder. Her er også god mad, gallerier, kunsthåndværk og finurlige butikker.

Fra Møllergade kan man gå ned af Havnetrappen til havneområdet.

Hernede ligger også turistinformationen.

Svendborg havn.

I havnen kan man også besøge “Sejlsportens museum” med mere end 40 historiske både, og her er også en sejlsimulator og andre aktiviteter.

Fra havnen kan man tage en færge ud til de små sydfynske øer: Ærø, Drejø, Skarø og Hjortø.

Centrumpladsen.

Lige når man ser Centrumpladsen virker den lidt charmeforladt med en muromkranset P-plads midt i. I folkemunde kaldet Gylletanken. Men der er flere spændende skulpturer på pladsen.


Skulptur "Tiliaq" er "ven"

Skulpturen Tiliaq

af Jens Erik Kjeldsen er skænket af Svendborgs venskabsby Aasiaat ved byens 750 års jubilæum.

vandkunsten i svendborg

Vandkunst.

Foran  biografen ses Keld Moseholms herlige skulptur “Vandkunst”. Den forestiller 4 tykke mænd, der med hvert sit reb forsøger at holde en stor sten nede.

På Centrumpladsen ligger også Svendborgs største hotel Best Western Plus Hotel. jeg har boet der et par gange, og det er et udmærket hotel, meget centralt.

 

Skriv en kommentar