Viborg

Viborg by

Viborg

er en rigtig hyggelig by, der ligger smukt delt op af de to søer Søndersø og Nørresø.

Viborg er en af de ældste byer i Danmark med brostensbelagte gader og har lidt af det hele. Alle kan finde en seværdighed, de synes om.

Jeg håber, du kan hente meget inspiration på guiden, som er under konstant udvikling. Hvis du har haft oplevelser, boet eller spist et godt sted, så skriv endelig om det her på bloggen til glæde for os alle.

Viborg Domkirke

Viborg Domkirke

er Midtjyllands største turist attraktion med over 100.000 besøgende om året. Den er også fantastisk storslået, man kan sidde længe og studere bibelske billeder ved at kikke på Joakim Skovgaards 84 malerier – fantastisk spændende.

Domkirken er som den eneste i Europa udsmykket af en enkelt kunster nemlig Joakim Skovgaard.

Latinerhaven

Latinerhaven

ligger som en smuk oase midt i den middelalderlige bydel i Viborg. Latinerhaven har en imponerende samling af planter i flere mindre haver bl.a. staudehaven, rhododendronhaven og snapsehaven.

Skovgaard Museet

Skovgaard Museet

ligger i det gamle rådhus fra 1728. Her kan man se en samling der omfatter fem generationer af familien Skovgaard og kunstnere i kredsen omkring dem. Samlingen belyser maleriets, billedhuggerkunstens og kunsthåndværkets historie i Danmark fra 1830 til 1960.

Gågaden i Viborg

Shopping i Viborg

er der også rig mulighed for. Der bydes på et varieret og bredt udvalg af butikker. Man kan finde alle de kendte butikskæder og specialforretninger. På gågaden finder man også hyggelige cafeer og restauranter samt Viborgs indkøbscenter Sct. Mathias Centret med 34 butikker. Dejligt, hvis det skulle blive regnvejr.

sejltur med "Margrethe 1"

Fra maj til september kan man tage på en sejltur med “Margrethe I” rundt på Nørresø og Søndersø.

Palads Hotel

Vi boede på Palads Hotel, der ligger godt lige midt i byen. Hotellet har egen parkering, og der er mulighed for at sætte sig uden for, hvis man som os er så heldig at have skønt solskin. Så det var et fint hotel for os.

Skriv en kommentar